Президентът Румен Радев свиква среща с правителството заради разпространението на COVID-19

...
Президентът Румен Радев свиква среща с правителството заради разпространението на COVID-19
Коментари Харесай

Президентът привиква правителството заради COVID кризата |

Президентът Румен Радев привиква среща с правителството поради разпространяването на COVID-19 у нас през днешния ден от 12 ч. На нея ще участва и вицепрезидентът Илиан Йотова.

По-рано тази седмица няколко политически партии поискаха държавният глава да свика Консултативния съвет за национална сигурност по отношение на разрастващата се зараза. Днес смъртните случаи надвишиха 23 хиляди. Всеки ден се диагностицират хиляди с ковид. Болниците са на ръба на потенциала си. В отговор здравният министър Стойчо Кацаров затвори учебните заведения и университетите и остави отворени кръчмите. Ограниченията задействаха имунизацията, само че процентът у нас остава прекомерно невисок - към 20 на 100. Правителството предизвести, че в случай че обстановката остане комплицирана, ще се наложи и локдаун.

Държавният глава признава, че служебният " предстои на рецензия " за метода, по който организира новите ограничения. Той приканва да създадем всичко допустимо да не се стига до пик на инфектираните, с какъвто се бори прилежаща Румъния. Критикува и партиите, заети с образуване на митинги, с загадка поддръжка и разпалване на такива.

" Всички са изплашени, никой не желае да заеме ясна позиция. Много партии сега броят гласове – ще вземат или ще губят гласове, в случай че заемат позиция. Не броят хората, които се заразяват, не броят с какъв брой лекари и медицински сестри разполагаме, не броят какъв брой хора умират ", .

По-рано тази седмица и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е изразила терзанията си за обстановката в Румъния и България. Румъния към този момент изиска медикаменти и кислородни апарати по механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР